Rasy - elfové

Obsah článku:

Noldor

Noldor, neboli Hloubaví elfové, patří rodem k nejvznešenějším, protože to byli oni, kdo se hned po Vanyar (nejpřednější a nejméně početnější rod elfů, který nikdy neopustil Valinor) přestali bát bohů a zatoužili žít spolu s nimi a učit se od nich moudrosti a velikosti.

Milují učenost a tvoření věcí a nerozlišují mezi tím, co jim vyroste pod rukama samo a co musí svou rukou vyrobit. Postavou jsou podobní lidem, respektive Dúnadanům; jsou vysocí, se širokými rameny a útlým pasem. Často mají světlé, plavé vlasy a modré nebo šedé oči.

Ve Středozemi jich je už jen málo, většina z toho poměrově malého počtu Noldor, co do Středozemě kdysi přišla, buďto zemřela v bojích s Temným anebo se vrátila zpět na Valinor, zhojit si rány a zapomenout na bolest.

I to málo má však velkou moc a jejich slovům všichni věnují pozornost. Chovají se ušlechtile a vidí hluboko do lidských srdcí. Mají obratné ruce a rychle a snadno se učí, i když jinak, než lidé. Jsou si nejvíce ze všech elfů vědomi své nesmrtelnosti a počítají s ní při všem, co tvoří a dělají. Přestože se vždy soustřeďují na jeden obor činnosti, v němž pak vynikají, umí zároveň velmi dobře neuvěřitelnou spoustu jiných věcí a mají nevyčerpatelný zájem učit se další. Skoro každý z nich umí jak čarovat, tak i bojovat a s radostí učí svému umění ostatní - pokud jsou schopni ho od nich pochytit.

Díky svému zájmu o věc a hlavně prostředí, v němž vyrůstají, se mohou naučit jakýkoliv jazyk, jímž se na Ardě kdy hovořilo nebo hovoří.

Vyjma výše uvedených schopností mají Noldor velikou moc mysli; díky ní je každý z nich schopen činů, jež ho staví vysoko nad úroveň běžných smrtelníků obývajících Středozem. Např. ze samotné své podstaty dokáží vzdorovat nemrtvým stínům duší na jejich vlastní půdě.

Přechod na druhou stranu (nad): Noldor mají takovou moc a jsou si natolik vědomi všech sfér Ardy, že se dokáží přesunout do sféry Stínu, když se na to soustředí. Pokud vydá 1 bod many a věnuje na to standardní akci, noldorský elf promítne své já zároveň i do sféry Stínu. Tato projekce trvá tolik kol, kolik má úroveň postavy. Pokud chce, může to kdykoli během té doby volnou akcí ukončit a navrátit se do svého světa. Jestliže na konci trvání této schopnosti vydá další 1 bod many (volná akce), prodlouží projekci znovu o tolik kol, kolik je jeho úroveň. Během doby, kdy promítá noldorský elf své já do sféry Stínu, je s ním nakládáno stejně, jakoby ve Stínu plně existoval. Může tam bojovat svými zbraněmi, sesílat kouzla i používat schopnosti.

-----

Souhrn:

Síla +2, Obratnost +2, Odolnost +2, Inteligence +2, Moudrost +2, Charisma +4
základní rychlost je 30 stop
zdarma odbornost Vlohy pro magii a Magický talent
imunita vůči kouzlu spánek a očaruj a podobným efektům
nadpřirozená schopnost Nasycení a Rezistence
nadpřirozená schopnost Pohledu a Přechodu na druhou stranu
vidění v šeru; elfové vidí dvakrát dál než lidé ve světle hvězd, při měsíčním svitu, ve světle pochodně a podobném nedostačujícím osvětlení; vidí při něm i barvy a podrobnosti v okolí
Zacházení s libovolným jednoručním mečem; navíc umí zacházet se všemi typy luků
rasový bonus +4 na ověřování Naslouchání, Prohledávání, Rovnováhy, všech Řemesel a Všímání
rasový bonus +4 k hodům na záchranu před kouzly a efekty ovlivňujícími mysl, a kouzly a efekty strachu
oprava úrovně +3

Napsal Rytíř 10.03.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 83 příspěvků.
ČAS 0.13734984397888 secREMOTE_IP: 3.134.87.95