Konstrukce lodí

Obsah článku:
Ačkoli Moudří tvrdí, že vše upadá a magie se ze Středozemě vytrácí, stále ještě je možné narazit na takové mistry řemesel, kteří dokáží do svého díla vdechnout opravdový život, moc a krásu, které z nich činí výjimečné kusy s vlastnostmi stojícími vysoko nad šedivým průměrem obyčejných prací.

Platí to zejména pro elfí loďaře, kteří staví v dnešních časech už tak málo lodí, že se s každou doslova mazlí a využívají na ní vše, co se za staletí podobné práce naučili. Ale ve službách Gondoru se i dnes plaví nádherné koráby, které ani po desetiletích služby neztratily punc výjimečnosti a svou rychlostí nahánějí strach všem jeho nepřátelům.

Magicky posílené přednosti

Jestliže má stavitel lodi magickou moc, může jí použít k tomu, aby posílil přednosti, které lodi při stavbě dává. Nestojí ho to žádné peníze ani čas navíc, ale musí na stavbě trávit veškerý čas a musí na to vydat 200 ZK za každou kategorii velikosti trupu. Navíc musí ověřit svou sesilatelskou úroveň vůči TO 10 +2 za každou kategorii velikosti trupu. Jestliže neověří, svou sílu vydal nadarmo, nedostaví se žádný výjimečný efekt.

Magicky posílené přednosti způsobují, že daná loď ve vylepšené oblasti září nad ostatními loděmi stejného typu jako labuť na ošklivým káčátkem - dávají lodi dvojnásobné bonusy.

< Magie při stavbě >
Přednosti lodí
Tento článek vychází z nepovinných d20 pravidel pro stavbu lodí, upravených pro potřeby Středozemě.
Napsal Rytíř 08.11.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 5 příspěvků.
ČAS 0.12625312805176 secREMOTE_IP: 18.116.10.153