Zárodky příběhů - Ztracené dědictví

Obsah článku:

Piráti

Posilněn úspěšným přepadem a hlavně získanými magickými zbraněmi a zbrojemi se Réomakul vrátil do Umbaru a stal se tam poměrně známou postavou. Nechlubil se samozřejmě na potkání, jak ke svým novým věcem přišel, ale ani se s tím nijak zvlášť netajil - v Umbaru mu to získalo jedině prestiž a slávu. Tak se o něm záhy doslechl i Darn, Sauronův špeh a informátor, velmi schopný manipulátor a čaroděj. Nedalo mu příliš mnoho práce vetřít se do Réomakulovy přízně. Přesvědčil ho, aby se vydal na moře a dál si bral bohatství Gondoru, protože ten už je slabý. Réo si koupil loď a stal se pirátem.
Darn ho neopouštěl a v jednom boji se vyznamenal natolik, že ho Réomakul obdaroval mořskou zbrojí a kopím. Darn chtěl vyzkoušet bdělost Gondoru na jeho jihozápadním pobřeží; navrhl tedy po několika úspěšných přepadech gondorských obchodních lodí, že by bylo výhodné mít tajnou základnu přímo na pobřeží Gondoru. Věděl o odlehlé zátoce a jeskyni v Belfalastu, asi dva dny plavby na jih od Linhiru.
Základnou je přírodní jeskyně s nenápadnou zátokou a uměle vyrobeným přístavištěm, dostatečným pro pendlování člunů k lodi zakotvené v zátoce. Protože tu nejsou dlouho, piráti si dávají dobrý pozor, aby o nich místní nevěděli a jeden nebo dva z nich vždy hlídkují ve staré věžičce na špici útesu nad zátokou.
I když neví přesné místo jejich úkrytu, rybáři už si jich dávno všimli. A dávají si pozvolna dvě a dvě dohromady: osamělou galéru proplouvající někdy za soumraku pomalu podél skal, světlo probleskující ve skalách, kde nikdo nežije, které je vidět pouze z moře... a dvě obchodní lodě a jedna rybářská, které zmizely blízko u břehu, v dříve bezpečných vodách.

O té základně se Gondorští samozřejmě zanedlouho dozví a vyšlou lodě a vojáky, aby jí zlikvidovali. Družina může být u toho; pokud ne, tak vojáci ve svém úkolu selžou, nejsou připraveni na střet s tak silným nepřítelem, jaký představují Réomakul, Týna a Darn najednou. Pokud selže první výprava, otec bratrů bude jako kapitán loďstva cítit povinnost vypravit tam je, na dvou lodích, s lepší výzbrojí. Tu základnu tam Gondor v žádném případě nemůže tolerovat, je smrtící pro jeho rybářské a obchodní lodě, které byly dosud tak daleko od Umbaru relativně v bezpečí.
Ti tři jsou spojenci, nikoliv přátelé (nicméně Týna je milenkou Réa). Obětují proto klidně jeden druhého, aby sami přežili. S největší pravděpodobností se tak alespoň někomu z nich podaří družině utéct a zavést postavy na stopu staré pokladnice Réomakula, kam se před nimi pokusí uprchnout a vybrat z ní poslední část pokladu.

Nepřátelé

Réomakul má dvě lodě, malou plachetnici a klasickou umbarskou dvojřadou galéru. Přestože moře moc nezná a vlastně to neumí, on sám velí galéře; na plachetnici (kde je 25 námořníků, z toho 15 schopných i celkem dobře bojovat) velí Hotar, chlap, který se Réomakulovi v jednom boji zavděčil. Lodě nemají jména, to se v Umbaru nenosí - pojmenovat ji je pokládáno za smůlu, protože v tom okamžiku ji prý mohou zaměřit gondorští kouzelníci a zničit ji na dálku.
Na galéře je přikováno 130 otroků, většina pochází z Haradu a Jižních zemí - jsou velcí, otužilí, mlčenliví a černí. Mezi nimi jsou ale i zajatci z Gondoru, několik vojáků a námořníků. Ti jsou na tom bídně, piráti je ždímají na hranici sil, v podstatě je vědomě týrají k smrti, na rozdíl od černochů - gondořany totiž nenávidí, černochy vidí jako užitečné pracanty.
Je zde 25 námořníků a 20 vojáků a výše postavených členů posádky. Rozkazy posádce tlumočí Osmiprstý Oban, veliký, svalnatý snědý muž z Jihu. Vypadá jako klasický moderní pirát, :) zlaté šperky, vyholená hlava, zakřivené nože za pasem... Chodí naboso a v boji je velmi dobrý. Bojuje jen svými noži, kromě těch velkých vpředu má pár vrhacích nožů vzadu za pasem a další pár připevněný na lýtkách. Má také vynikající zrak a výborný postřeh. Boj i plavbu na moři ovládá výborně; vlastně jen díky němu je Réomakul úspěšný i jako pirát.
Jedná se o mé zápisky pro naši hru, malinko rozšířené, aby dávaly nějaký smysl. Tedy, alespoň doufám, že dávají :)
Napsal Rytíř 26.09.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 2 příspěvky.
ČAS 0.14565801620483 secREMOTE_IP: 3.12.41.106