Mocní Středozemě

Obsah článku:

Helm Kladivo

Je to veliký, hřmotný muž s dunivým hlasem a hlučným chováním. Miluje boj a se svou poněkud výbušnou povahou si ho za svůj život užil dost. Přesto si je vědom toho, že je princ Rohanu a má i svou odpovědnost. Dokáže se proto v případě nutnosti krotit a neškrtit hned každého svýma velkýma, silnýma rukama.
Je mu již 42 let, ale pořád nemá ženu ani děti. Jeho otec, moudrý a trochu bojácný král Gram, je již stár a otázka dědictví koruny Rohanu ho velmi trápí. Helm však nezaujal žádnou ženu natolik, aby souhlasila se svatbou - tedy ne tu, o níž by stál on sám. Jeho dávná láska jím pohrdala pro jeho neotesané chování a dávala mu to najevo. Zahořkl poté nadlouho vůči urozeným ženám a odmítal veškeré rozhovory s otcem na toto téma.
Sílící postavení Vrchovců v Rohanu ho však nutí se nad touto otázkou znovu zamýšlet. Výsledkem je, že si všiml mladičké dcery předního kapitána svých vojsk, potomka eorlova mladšího bratra. A jí jak se zdá nevadí jeho nepěstěný vzhled ani neuhlazené chování. On se zas v její společnosti chová nebývale krotce a mile. Je však příliš mladá, než aby si spolu něco doopravdy začali. Helm je však zdá se ochoten ty dva roky počkat, než jí bude sedmnáct a otec mu dovolí si jí vzít za ženu...
< Helm >
Gandalf Saruman
Napsal Rytíř 29.11.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 30 příspěvků.
ČAS 0.09940505027771 secREMOTE_IP: 13.58.112.1