Koně a komoňstvo

Obsah článku:
Koně Mordoru

Koně kradl Maia Sauron elfům a kazil je ke svým hanebným účelům. Sauron chtěl původně zvýšit moc svých nazgúlů. Kradl jen tmavá hříbata a zvětšoval jejich síly lektvary a mocnými kouzly. Bestie Mordoru byly neúnavné, rychlé a neděsily se jak obyčejní koně. Sauron nebyl schopen chovat koně formované k jeho vůli, proto měl koncem Třetího věku jen pár těchto ořů, které vlastně ukradl jako hříbata. Nešťastní koně byli masožraví, jejich dech byl jedovatý kouř a oči získaly noční vidění a rudě žhnuly. Jejich hlavy byly jak lebky potažené kůží a kopyta se podobala železu.

Kůň Úst Saurona (Angmarského pána)

Tato bestie byla první (a snad i poslední), již zřeli lidé při konání svých zvěrstev. Její pán jel na něm se silami zla u Černé brány. Byl to mimořádně velký a silný oř, stejně rychlý jako meara. Jeho jako pila ostré čelisti drtily i obrněné bojovníky. Nejhorší zbraní byl jeho dech podobný černé páře, jaký měly i nazgúlové. Tento dech mohl vydýchnout do 30 stop. Oběti dechu propadali zoufalství a byli neschopni odvracet údery na ně vedené. Někdy zasažení dokonce upadali do horečného, několikahodinového spánku.

< Koně zlé strany >
Dobří koně
Napsal wraiths 10.09.2008
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS 0.1191201210022 secREMOTE_IP: 3.14.141.228